Naujienos
Dėl įmokos už komunalinių atliekų surinkimo ir jų tvarkymo

PRANEŠIMAS DĖL ĮMOKOS UŽ KOMUNALINIŲ ATLIEKŲ SURINKIMĄ IR JŲ TVARKYMĄ.

 

Gerbiami gyventojai, nuo 2017 m. balandžio 1 d. įsigaliojo 2017 m. kovo 29 d. Elektrėnų savivaldybės sprendimu Nr. V.TS-55 patvirtinta nauja Elektrėnų savivaldybės įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų redakcija.


Pagal minėtų nuostatų 13 p. savivaldybės teritorijoje esantiems nekilnojamojo turto objektų savininkams arba įgaliotiems asmenims nustatoma įmoka, susidedanti iš dviejų dedamųjų – pastoviosios ir kintamosios.

 Pastovioji įmokos dalis tai lėšos, skiriamos atliekų tvarkymo infrastruktūros išlaikymui ir plėtrai: didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių išlaikymui, surinkimo priemonėms ir kt. Šią įmokos dalį privalo mokėti visi Elektrėnų savivaldybėje esančio nekilnojamojo turto objektų savininkai ar įgalioti asmenys be išimties.


Dėl kintamosios įmokos dalies mokėjimo, Elektrėnų savivaldybės įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatose, kol kas numatyta tik viena išimtis (nuostatų 17 p.). Nekilnojamojo turto (išskyrus sodo ir garažų bendrijas) objektų savininkai ar jų įgalioti asmenys, nesinaudojantys nekilnojamuoju turtu, turi teisę kreiptis į UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ (toliau – bendrovė) su prašymu neskaičiuoti įmokos kintamosios dalies. Kartu su prašymu:

1. pateikti licencijuoto elektros energijos tiekėjo pažymą apie suvartotos elektros energijos kiekį už praėjusius dvejus metus (sunaudotas elektros energijos kiekis per mėnesį neturi viršyti 15 kWh);

2. sudaryti galimybę bendrovės vandens tarnybos darbuotojams patikrinti vandens apskaitos prietaisus (sunaudotas vandens kiekis per mėnesį neturi viršyti 0,1 m3).

Nekilnojamojo turto (išskyrus sodo ir garažų bendrijas) objektų savininkai ar jų įgalioti asmenys planuojantys nesinaudoti nekilnojamojo turto objektais (išvyksta ilgesniam laikotarpiui ir pan.) turi teisę pateikti bendrovei prašymą, nurodant laikotarpį kuriuo nesinaudos nekilnojamu turtu. Taip pat sudaryti galimybę bendrovės vandens tarnybos darbuotojams patikrinti vandens apskaitos prietaisus, tikslu užfiksuoti paskutinius parodymus.


Pasibaigus prašyme nurodytam laikotarpiui, nekilnojamojo turto objekto savininkas ar jo įgaliotas asmuo, per 30 kalendorinių dienų, privalo:

1. pateikti licencijuoto elektros energijos tiekėjo pažymą apie suvartotos elektros energijos kiekį už deklaruotą laikotarpį (sunaudotas elektros energijos kiekis per mėnesį neturi viršyti 15 kWh);

2. sudaryti galimybę bendrovės vandens tarnybos darbuotojams patikrinti vandens apskaitos prietaisus (sunaudotas vandens kiekis per mėnesį neturi viršyti 0,1 m3).

Pasibaigus prašyme nurodytam laikotarpiui nepateikus pažymos ir nesudarius galimybės bendrovės darbuotojams patikrinti vandens apskaitos prietaisų parodymų arba viršijus leistiną suvartoti kiekį, už deklaruotą laikotarpį bus apskaičiuota kintamoji įmokos dalis.

Pateikus gyventojams sąskaitas už šių metų balandžio mėn. komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą gavome nemažai prašymų dėl mokesčių perskaičiavimo, sumažinimo. Išanalizavus gyventojų pateiktą informaciją, Bendrovės administracija nusprendė, artimiausiu metu kreiptis į Elektrėnų savivaldybės tarybą su prašymu svarstyti įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą kintamos dalies diferencijavimo.

 

                                                   UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ administracija

Atgal Spausdinimo versija