Naujienos
SKOLININKAI GALI LIKTI BE KARŠTO VANDENS

 

Ruduo primena apie artėjantį šildymo sezoną, kuris nesąžiningiems Elektrėnų savivaldybės centralizuotos šilumos vartotojams gali pateikti nemalonių staigmenų. UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ šilumininkai įspėja, kad piktybiniams skolininkams bus atjungtas karštas vanduo.

Skolininkai didina finansinę naštą bendrovei

Praėjusio mėnesio duomenimis, centralizuoto šildymo paslaugas teikiančiai UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ buvo įsiskolinę daugiau nei 3000 Elektrėnų savivaldybės šilumos vartotojų (fiziniai asmenys). Bendra nesumokėta skola siekia daugiau nei 400 000 eurų. Tai didžiulė finansinė našta bendrovei. Tam, kad bendrovė sėkmingai vykdytų veiklą, neretai turi pasitelkti finansinę pagalbą iš bankų, siekdama laiku atskaityti už perkamą šilumos energiją iš nepriklausomų šilumos gamintojų. Galima išskirti du skolininkų tipus: sezoninius ir piktybinius. Vieni sukaupia skolas per šildymo sezoną ir vasarą jas bando išmokėti. Tačiau yra skolininkų, kurie už paslaugas nemoka metų metus ir skolų sumos skaičiuojamos tūkstančiais.

Atjungimas - kraštutinė priemonė

Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės numato, kad vartotojui nesumokėjusiam sąskaitos už šilumą ir (ar) karštą vandenį daugiau kaip 30 kalendorinių dienų, šilumos tiekėjas turi teisę laikinai sustabdyti arba apriboti karšto vandens tiekimą. Artimiausiu metu skolininkams registruotais laiškais bus išsiųsti įspėjimai dėl skolos sumokėjimo ir galimo karšto vandens atjungimo. Gavus įspėjimą pakanka sumokėti susidariusią skolą, o esant sunkiai finansinei situacijai, atvykti pas bendrovės skolų administratores dėl mokėjimo grafiko sudarymo. Kai klientas laikosi grafiko, jam jokios sankcijos nebus taikomos. Tačiau jei susitarimas dėl mokėjimų nebus vykdomas, klientui gali būti atjungtas karštas vanduo ir pradedamas skolos išieškojimas teismine tvarka. Ši priemonė bus taikoma ir juridiniams asmenims.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad buitinis karšto vandens vartotojas turi pareigą deklaruoti faktiškai suvartoto karšto vandens kiekį pagal karšto vandens skaitiklio rodmenis paskutinę atsiskaitymo laikotarpio dieną.

Raginame laiku mokėti už suteiktas komunalines paslaugas, kad bendrovei nereikėtų imtis kraštutinių priemonių.

 

 

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“

Teisės ir personalo skyriaus vadovė Inga Kartenienė

Atgal Spausdinimo versija