Naujienos
Asociacijos „Lietuvos butų ūkis“ narių susitikimas

Elektrėnuose vyko asociacijos „Lietuvos butų ūkis“ narių susitikimas

 

Š. m. rugpjūčio 29 d. UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ konferencijų salėje vyko asociacijos „Lietuvos butų ūkis“ organizuojamas narių susitikimas, kuriame dalyvavo daugiabučių namų administratorių atstovai iš Prienų, Kaišiadorių, Druskininkų, Joniškio, Vilniaus ir kt.. Susitikimą moderavo asociacijos „Lietuvos butų ūkis“ prezidentė Vladzė Prunskienė bei UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ generalinis direktorius Ričardas Leckas.


Susirinkusiuosius pasveikino Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, kuris palinkėjo susitikimo dalyviams gero darbo bei turiningų diskusijų, taip pat atsakė į rūpimus klausimus. 


Susitikimo pagrindinis klausimas - daugiabučių namų techninės priežiūros tarifo taikymas pagal pasikeitusį teisinį reglamentavimą, t.y. 2018 m. gegužės 8 d. įsigaliojus dviem aplinkos ministro patvirtintiems teisės aktams. Tai Daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros tarifo apskaičiavimo metodikai ir statybos techninio reglamento „Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka. Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka" pakeitimams.


Susitikimo dalyviai nurodė, kad priimti teisės aktai įnešė daug teisinio neaiškumo juos taikant, pvz. panaikinus daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros pagrindinių darbų sąrašą, aukštesnės galios teisės aktai: 2018 m. rugpjūčio 5 d. Vyriausybės nutarimu Nr. 831 patvirtinti „Daugiabučio namo bendro naudojimo administravimo nuostatai“ ir Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas nurodo vadovautis privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais.


Asociacijos „Lietuvos butų ūkis“ prezidentė paaiškino, kad Aplinkos ministerijos deklaruojamas minėtų teisės aktų suderinimas su butų ūkio atstovais neatitinka tikrovės, nes jokių bendrų sprendimų ar susitarimų nebuvo priimta.


Susitikime dalyvavęs Seimo narys Juozas Imbrasas sutiko su būtinybe tikslinti daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros tarifo apskaičiavimo reglamentavimą ir pasiūlė su problemos iškėlimu kreiptis į Lietuvos Respublikos Seimo Aplinkos apsaugos komitetą, kurio nariu yra ir jis pats.


Susitikimo dalyviai vieningai sutarė, kad patirties pasidalijimas, problemų viešinimas ir atviros diskusijos yra rezultatyvios ir gali padėti išspręsti daugelį problemų.

 

 

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“

 Teisės ir personalo skyriaus vadovė Inga Kartenienė

Atgal Spausdinimo versija