Naujienos
Būkime atsakingi – rūšiuokime!

 

 

Elektrėnų savivaldybėje pakuočių atliekas iš individualaus ir kolektyvinio srauto, surenka licencijuotas atliekų tvarkytojas UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“, kuris surinktas pakuočių atliekas pristato įmonei UAB „Ekobazė“, adresu Žarijų g. 2, Vilnius.

Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad gyventojų išrūšiuotos pakuočių atliekos surenkamos ir supilamos į krūvą. Ši nuomonė nėra teisinga, nes visos pakuočių atliekos surenkamos atskirai, tik individualių namų savininkai, kurie naudojasi individualiais konteineriais rūšiuoja popierių, plastiką ir metalą kartu dėl resursų taupymo.

Tiek iš individualaus naudojimo rūšiavimo konteinerių, tiek iš kolektyvinio naudojimo konteinerių surinktos mišrios pakuotės atliekos (popierius, plastikas ir metalas, stiklas) išrūšiuojamos į skirtingas frakcijas. Visos pakuotės atliekos yra perdirbamos, pavyzdžiui panaudotos stiklo pakuočių atliekos susmulkinamos ir perdirbamos į naują pakuotę. Po rūšiavimo likusios atliekos taip pat yra perdirbamos, dažniausiai energijai gauti.

Džiaugiamės, kad Elektrėnų savivaldybėje iš individualaus naudojimo rūšiavimo konteinerių mišrių pakuočių atliekų (popierius, plastikas, metalas) 2017 m. buvo surinkta 13,87 % daugiau nei 2016 m. Taip pat iš kolektyvinio naudojimo rūšiavimo konteinerių, popieriaus pakuočių atliekų 2017 m. buvo surinkta 27,7 % daugiau nei 2016 m. Šie duomenys parodo, kad gyventojai aktyviai rūšiuoja ir tikimės, kad kiekvienais metais šie skaičiai tik didės.

Gamtos ištekliai planetoje yra riboti, todėl privalome kuo daugiau atliekų perdirbti ir pakartotinai jas naudoti. Tik tinkamai ir atsakingai rūšiuodami atliekas mes taupome išteklius, kovojame prieš klimato atšilimą, taupome energiją ir mažiname sąvartynus.

 

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ informacija

Atgal Spausdinimo versija