Naujienos
Elektrėnų savivaldybėje vartotojams keisis geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo kainos


Elektrėnų savivaldybės gyventojams ir kitiems vartotojams nuo š. m. gegužės 1 d. keisis bendrovės tiekiamo geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo kainos. Dabar galiojančios vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos buvo patvirtintos Elektrėnų savivaldybės tarybos 2013-08-28 sprendimu Nr. TS – 231 ir galioja iki šiol. Bendrovei suderinus su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija ir Elektrėnų savivaldybės tarybai patvirtinus 2018-03-28 sprendimu Nr. TS – 55 nuo š. m. gegužės 1 d. įsigalios naujos geriamojo vandens  tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos:

Paslaugos pavadinimas

Kaina su PVM

Daugiabučių namų gyventojams

Vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, Eur/m3

2,21

Vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas daugiabučio namo bute, Eur/butui per mėn.:

kai įrengtas atsiskaitomasis  apskaitos prietaisas;

kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti atsiskaitomojo apskaitos prietaiso.

 

1,82

0,34

Individualių namų gyventojams

Vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas individualių gyvenamųjų namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms, įvaduose, Eur/m3:

1,98

Vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas individualių gyvenamųjų namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms įvaduose, Eur/apskaitos prietaisui per mėn.:

kai įrengtas atsiskaitomasis  apskaitos prietaisas;

kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti atsiskaitomojo apskaitos prietaiso.

 


1,08

0,21

Nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis paslaugos kaina, Eur/m3 (kai neprijungta prie centralizuotų nuotekų tinklų).

7,79

Abonentams (įmonėms, organizacijoms)

Abonentams, perkantiems geriamąjį vandenį skirtą patalpoms šildyti ir tiekiamą vartotojams ir abonentams bei geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą vartotojams ir vartotojų grupei, atsiskaitančiai daugiabučio namo įvade, Eur/m3:

2,11

Abonentams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas buities ir komerciniams poreikiams bei perkantiems geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą abonentams, Eur/m3:

1,96

Vidutinė atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos kaina abonentams, Eur/apskaitos prietaisui per mėn.

4,63

Nuotekų valymo kainą abonentams už kiekvieną 100 mg/l virš bazinės taršos BDS7 koncentracijos padidėjimą

0,027

Nuotekų valymo kainą abonentams už kiekvieną 100 mg/l virš bazinės taršos skendinčių medžiagų koncentracijos padidėjimą

0,0085

Nuotekų valymo kainą abonentams už kiekvieną 10 mg/l virš bazinės taršos azoto koncentracijos padidėjimą

0,0024

Nuotekų valymo kainą abonentams už kiekvieną 1 mg/l virš bazinės taršos fosforo koncentracijos padidėjimą

-

Paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugos bazinę kainą abonentams, perkantiems paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas

0,19

 

 

Daugiabučių namų gyventojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kaina sumažės 0,02 Eur už kub. m. su PVM, bet 0,51 Eur/butui per mėn. su PVM didėja atsiskaitomojo apskaitos prietaiso (vandens skaitiklio) mokestis, kadangi į kainą įskaičiuotos apskaitos prietaiso nusidėvėjimo sąnaudos ir daugiabučio name vandens įvade įrengtos apskaitos sąnaudos. Šios sąnaudos numatytos  geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo metodikos 52.4 punkte.

Individualių namų gyventojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kaina sumažės 0,04 Eur už kub. m. su PVM, bet didės 0,28 Eur/apskaitos prietaisui per mėn. su PVM, kadangi į kainą įskaičiuotos apskaitos prietaiso nusidėvėjimo sąnaudos. Visos apskaitos prietaiso sąnaudų paskaičiavimas numatytas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo metodikos 52.3 punkte.

Nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis paslaugos kaina padidėja dėl būtinųjų sąnaudų, priskirtų nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis veiklai, apimčių pasikeitimo. Visos sąnaudos paskaičiuotos pagalgeriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo metodikos 54 punktą.

 

UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ administracija

 

 


Atgal Spausdinimo versija