Naujienos
Skolininkų dėmesiui

SKOLININKŲ  UŽ KOMUNALINES PASLAUGAS  DĖMESIUI!

Visi butų, namų savininkai ir nuomininkai privalo laiku apmokėti kas mėnesį pateikiamas sąskaitas už suteiktas komunalines paslaugas (iki sąskaitoje nurodytos datos). Laiku nesumokėjus ar apmokėjus sąskaitą iš dalies, yra skaičiuojami 0,02 proc. dydžio delspinigiai už kiekvieną pradelstą dieną nuo neapmokėtos sumos. Delspinigių dydį nustato 1995-01-26 Lietuvos Respublikos įstatymas Nr. I-775 „Dėl delspinigių už nesumokėtus paslaugų mokesčius skaičiavimo fiziniams asmenims“ bei UAB „Elektrėnų komunalinio ūkio“ generalinio direktoriaus įsakymas 2014-04-09 Nr. TK – 46 „Dėl delspinigių skaičiavimo tvarkos“.

Laiku (iki sąskaitoje nurodytos datos) neapmokėjus sąskaitos ar jos dalies, skolininkui siunčiami raštu įspėjimai apie skolos dydį ir bendrovės teisę kreiptis į teismą dėl skolos priteisimo.

Nesureagavus į bendrovės įspėjimą ir neapmokėjus skolos, ruošiami dokumentai teismui. Priėmus teismui sprendimą dėl skolos priteisimo, skolininkas turi sumokėti ne tik skolą, bet ir bylinėjimosi išlaidas.

                             Kai skola priteista, bet neperduota antstoliui vykdyti, skolininkas dar gali kreiptis į bendrovės administraciją su prašymu nesiųsti vykdomojo dokumento vykdymui, o sumokėti skolą ar išdėstyti motyvus, nurodant galimybes sumokėti skolą ir kt. Pateikęs tokį prašymą, skolininkas gali tikėtis išvengti vykdymo išlaidų, jei vykdys savo įsipareigojimus dėl skolos mokėjimo.

                Kai vykdomasis raštas jau perduotas antstoliui, prasideda vykdymo procesas. Šioje stadijoje pradedami vykdyti priverstiniai skolos išieškojimo veiksmai ir skolininkas visus klausimus dėl skolos turi derinti su antstoliu ir vykdyti jo nurodymus. Vykdymo išlaidas turi apmokėti skolininkas.

                 Tikimės atsakingo vartotojų požiūrio į savo turtines pareigas ir prašome visus Elektrėnų savivaldybės gyventojus laiku mokėti už komunalines paslaugas.

Atgal Spausdinimo versija